امروزه در دنیای اینترنت کمتر کسی را پیدا می کنیم که اسم گوگل یا لوگوی موتور جستوجوگر گوگل را نشنیده یا ندیده باشد به همین علت تصمیم گرفتیم که شما را با راه هایی که به جست و جوی شما کمک می کند آشنا کنیم و در سایت پُرز قرار دهیم.
قدرت در دستان شماست، کافیست کمی تایپ کنید و زبان موتور جستجو را یاد بگیرید تا بتوانید با او صحبت کنید!
استفاده از نشان کوتیشن (نقل قول) در جستوجو:
اگر شما عبارت مورد جستجو را در بین علامت های کوتیشن یا همان نقل قول (” “) قرار دهید موتور جستجوگر فقط به دنبال عین همان کلمه یا جمله می گردد. این یکی از تکنیک های کاربردی و مفید است که در بین کاربران جستجوگر وب زیاد استفاده نمیشود. با این مثال شما بیشتر با این ترفند آشنا خواهید شد، اگر شما به دنبال دو کلمه ی IRAN و Tehran بگردید تقریبابا بیش از ۸میلیون نتیجه روبرو خواهید شد در صورتی که اگر همین عبارت ها را در کوتیشن قرار دهید و دوباره جستجو کنید چیزی نزدیک به ۳میلیون نتیجه را خواهید یافت و این یعنی نزدیک شدن بیشتر به هدفتان .
استفاده از علامت های مثبت (+) و منفی (-) در جستوجو:
از علامت های مثبت و منفی استفاده کنید. استفاده از علامت مثبت قبل از مورد جستجو در اصطلاح به این معنی است که این مورد باید حتما در جستجو قرار گیرد. و بلعکس با گذاشتن علامت منفی قبل از کلمه ، مواردی که حاوی کلمه ی مورد نظر باشند از لیست نتیجه ها حذف خواهند شد. پس با استفاده از علامت + به گوگل خواهیم فهماند که ارزش این کلمه در جستجو برای ما مهم تر است و حتما باید حضور داشته باشد و با درج علامت منفی به گوگل خواهیم گفت که نتایج حاوی این کلمه را نشان نده و به گونه ای در جست و جو آن را فیلتر کن.
استفاده از کارکتر ستاره یا همان ضربدر در جستوجوی گوگل:
شما میتوانید از کاراکتر ستاره (*) استفاده کنید. بله! شما میتوانید از این کاراکتر در هر جایی از عبارت مورد جستجو استفاده کنید تا هر عبارت ترکیبی با آن کلمه را در نتایج جستجو مشاهده کنید. به عنوان مثال شما به دنبال کلمه ی Google میگردید، اگر این کلمه را به صورت *Google به کار ببرید میبینید نه تنها نتایجی با کلمه ی گوگل پیدا خواهد شد بلکه نتایجی شامل کلمه ی Ogoogle و Btgoogle و Googlenotic و … هم نمایان میشود.
جستوجو در سایت یا آدرس مورد نظر از طریق گوگل:
شما با استفاده از این دستور میتوانید جستجو را به یک یا تعدادی از سایتها محدود کنید. اگر شما عبارت site:porz.ir google را در کادر متن گوگل وارد کنید نتایج جستجو شامل صفحات حاوی کلمه ی google از سایتhttp://www.porz.ir خواهند بود. شما میتوانید با این دستور نتایج خود را از تعدادی سایت بدست آورید یا حتی تعدادی سایت را از نتایج حذف کنید. دستوری که کلمه ی گوگل را در سایت هایی با دامینir , com جستجو میکند به این شکل است، site:com.ir google و به همین شکل قادر به حذف نتایج از سایت های com,ir نیز هستید مانند :-site:com.ir google
نمونه ای از جستوجو
استفاده از عملگرها در گوگل:
از عملگرها استفاده کنید. گوگل به جز site: از عملگرهای دیگری نیز استفاده میکند. filetype: که پسوند فایل درخواستی را مشخص میکنید مانند pdf و xls. از دستورات دیگری هم میتوان استفاده کرد مانند intext: و allintext: و intitle: و allintitle: و inurl: و allinurl: که محدوده ی جستجوی عبارت را برای گوگل مشخص میکند. author: در گروه های گوگل و location: در اخبار گوگل قابل استفاده هستند. گوگل این توانایی را دارد که “یای منطقی” یا همان OR را که با حرفهای بزرگ نوشته شده است متوجه شود به عنوان مثال شما میتوانید به دنبال یک رستوران در تهران OR اصفهان بگردید. راه های کوتاهتر استفاده از OR استفاده کردن از کاراکترهای | و ~ است.
جستوجو در گروه های گوگل:
گوگل یک آرشیو بسیار بزرگ از کاربران و اخبار دارد که بعضی از آنها به بیش از ۲۰ سال قبل بازمیگردند! برای استفاده از این آرشیو تنها باید بر روی لینک گروه ها یا Groups کلیک کنید تا گوگل در آرشیو بزرگ خود به جستجوی عبارت موردنظر شما بپردازد. در بسیاری از موارد نتایج ارائه شده بسیار نزدیک تر از نتایج جستجو در وب است.
قابلیت های جدید جستجوی پیشرفته در گوگل:
گوگل از قسمتهای زیادی برای جستجوی بهتر شما استفاده میکند مثل:
Google Local و Google News که اخبار روزنامه ها و سایر نشریات را در آن جمع آوری میکنند.
Froogle برای جستجوی وسیله ها و بهترین قیمت ها است.
شما ممکن است به دنبال موضوعی بگردید و در اسپل کردن آن مشکل داشته باشید گوگل با درج پیغامی با مضمون “Did you really mean …?” به شما کمک میکند تا با املای درست به جستجو بپردازید.
Images راهی آسان و سریع برای رسیدن به عکسهای دلخواه شماست.
سرویس جالب و مفید گوگل که متاسفانه در ایران کارایی ندارد سرویس SMS(پیامک) گوگل است که شما هر موردی را دوست دارید جستجو کنید برای گوگل میفرستید و گوگل نتایج را برای شما پیامک میکند.
نگاهی به کارهای آینده گوگل:
مدیران گوگل همیشه نیمنگاهی به آینده دارند. اگر میخواهید بدانید چه در سر آنها میگذرد و قرار است در آینده چه کارهایی انجام دهند، بهتر است سری به آزمایشگاه آنها بزنید و خود از نزدیک با خدمات و محصولات آتی گوگل آشنا شوید.
جستجوگر اخبار در گوگل:
این ابزار نیز همانند پیغامدهنده گوگل، مشخصات اخبار موردنظر را به همراه آدرس ایمیل دریافت کرده و روزانه (بنا به درخواست کاربر، قابل تنظیم است). براساس عبارت دریافتی، جستجویی را در سایتهای خبری ترتیب میدهد و در صورت یافتن اطلاعات مناسب، آن را برایتان ایمیل میکند.
معنی کلمات در گوگل:
اگر معنی یا بهتر بگوییم، تعریف کلمهای را نمیدانید، در کادر جستجو (کلمه موردنظر: DEFINE) را نوشته و کلیدENTER را بزنید. در جواب این جستجو، علاوه بر تعریف کلمه، لینکی نیز نمایش داده میشود که با کلیک روی آن، به جزییات بیشتری میرسید.
ترجمه کنید در حال حاضر، ماشین ترجمه گوگل میتواند انگلیسی را به چندین زبان زنده دنیا ترجمه کند (امکان ترجمه بالعکس نیز وجود دارد).
تصویریاب گوگل:
این ابزار با دریافت کلمه یا عبارتی، تصاویر موجود روی اینترنت را جستجو کرده و در نهایت آنهایی را که با عبارت دریافتی منطبق هستند، فهرست میکند.
نقشه یاب گوگل:
این ابزار با دریافت کلمه یا عبارتی، نقشه های موجود روی اینترنت و مرتبط با متنی که وارد کرده اید را جستجو کرده و در نهایت آنهایی را که با عبارت دریافتی منطبق هستند، فهرست میکند.
جستجو داخل فایلها:
با کمک گوگل میتوان داخل فایلهای مشخصی را برای یافتن کلمهای دلخواه جستجو کرد. مثلاً عبارت FILETYPE:DOC IRAN) ) گوگل را برآن میدارد تا تمامی فایلهای DOC (مربوط به برنامه MICROSOFT WORD) را به منظور یافتن واژهی IRAN جستجو کرده و آنهایی که دارای چنین کلمهای هستند را فهرست کند.